
بر اساس مطالعاتی که انجام شده درد دندان یکی از بدترین دردهای دنیا میباشد. عصبهای موجود در دندان بسیار حساسیت بالایی دارند. برای همین با وجود هرگونه مشکل اعم از عفونت دندان آیا ملتهب شدن آن، باعث میشود که درد شدیدی را احساس کنید. همیشه وجود درد دندان، دلیل بر نیاز عصب کشی نیست. حال سوال اینجاست که چه زمانی باید عصب کشی کنیم؟ انجام این کار، نیازمند مراجعه منظم به دندانپزشکی و در نظر گرفتن یک سری از علائم است.
در ادامه به طور کامل این علائم هشدار دهنده را بررسی خواهیم کرد. همچنین فراموش نکنید که عصب کشی کردن یک دندان سالم می تواند عواقب مخربی را به همراه داشته باشد. بنابراین، به تمام نکات و مواردی که خواهیم گفت، توجه کنید.
بهترین زمان برای عصب کشی
هر چند دندانپزشک با توجه به معاینه اولیه ای که خواهد داشت درمان ریشه را انجام می دهد. اما ان خود ما هستیم که باید قبل از هر شخص دیگری نسبت به این موضوع اطلاع داشته باشیم. با دانستن این که چه زمانی باید عصب کشی کنیم، می توانیم در بهترین وقت ممکن به دندانپزشکی مراجعه کنیم.
در واقع هدف اصلی از این بحث این است که ما از مراجعه برای این کار اطمینان داشته باشیم. زیرا یک دندان زمانی که به اشتباه عصب کشی می شود دچار ضرر شده و دیگر قابل برگشت نخواهد بود. جهت تعیین زمان مناسب برای عصب کشی دندان، باید چند علائم مختلف را با هم بررسی کنیم.
علائمی که هر کدام از آن ها می توانند یک نشانه از فرا رسیدن زمان عصب کشی باشند. بنابراین سعی کنید به خوبی با نشانه ها آشنایی پیدا کنید. با این آشنایی هم شما کارتان راحت تر می شود و هم دندانپزشک. برای همین آن ها را جدی بگیرید
علائم نشان دهنده نیاز به عصب کشی چیست؟
در داخل دندان قسمتی وجود دارد که به آن پالپ گفته می شود. این ناحیه اگر ملتهب یا عفونی شود، دندان به اصطلاح نیاز به عصب کشی دارد. این موضوع از نظر دندانپزشک کاملا قابل درک و تشخیص می باشد. اما برای یک بیمار چگونگی تشخیص دندان درد ناشی از این مشکل با یک دندان درد ساده چطور ممکن است. نشانه های نیاز داشتن یک دندان به درمان عصب چیست؟ نشانه های تعیین کننده زمان عصب کشی شامل موراد زیر است.
- احساس درد پس از نوشیدن مایعات سرد یا داغ
- درد ناشی از فشار به دندان
- تغییرات ظاهری دندان
- متورم شدن لثه متصل به دندان
این 4 نشانه از مهم ترین نشانه های مربوط به زمان عصب کشیدن می باشد. با دید هر کدام از این دندان ها یعنی شما یک اعلان هشدار دریافت کرده اید. هشداری که می تواند زودتر از موعد به شما داده شود. برای همین هر کدام از این موارد را به طور مجزا با هم بررسی خواهیم کرد. سعی کنید این علائم را به خوبی در نظر بگیرید تا در صورت تشدید شدن برای درمان آن اقدام کنید.
دندان درد ناشی از خوردن مایعات داغ و سرد
اگر در گذشته مایعات داغ و یا سرد را میل می کردید ولی حالا احساس درد دارید پس نشانه آسیب دیدگی دندان است. زمانی که عصب دندان دچار مشکل شود، با کوچک ترین تغییرا دما، اثرات خود را نشان می دهد. این اثرات غالبا به صورت درد شدید موقتی یا دراز مدت می باشد.
اگر ماندگاری این درد بیشتر از یک یا چند دقیقه بود به معنای وخامت شدید دندان می باشد. هر چند یک دندان نباید در هر صورت به تغییرات دمایی واکنش نشان دهد. دلیل این که دندان، خوردن مایعات داغ یا سرد را به صورت درد نشان می دهد چیست؟ فرض کنید که دندان شما پوسیده شده و نیاز به پر کردن دارد اما این کار را انجام نمی دهید.
در این صورت دندان تا حدی دچار پوسیدگی خواهد شد که عصب آن به هوای بیرون از دندان راه پیدا می کند. با این شرایط، در اثر کوچکترین اثرات خارجی بر روی پالپ، دندان درد شدیدی را اخساس خواهید کرد.
درد ناشی از فشار به دندان
زمانی که در حین غذا خوردن هستید، ناگهان احساس می کنید که یک فشار عجیبی به یکی از دندان هایتان وارد می شود. این فشار خارج از حد معمول بوده و ظاهرا توان تحمل آن را ندارد. در واقغ با فشار دادن دندان بر روی لقمه، درد خارج از معمول را احساس می کنید. احساس درد بعد از فشار لقمه به دندان می تواند یک نشانه برای دانستن زمان عسب کشی می باشد.
در این حالت دندان نمی تواند از عصب و ناحیه داخلی آن محافظت کند. برای همین یا عصب کشی و یا پر کردن دندان مورد نیاز می باشد. طبیعتا اگر ناحیه داخلی دندان آسیب دیده باشد پس عصب کشی حتما است. اما اگر دچار التهاب و یا تورم نشده باشد، پر کردن آن کافی است.
به هر حال، تشخیص این که دندان باید عصب کشی شود و یا پر، بر عهده دندانپزشک می باشد. ایشان با در نظر گرفتن تمامی شرایط و علائم مورد نظر به بهترین نتجه ممکن می رسد. پس سعی کنید که توصیه های دندانپزشک در این مورد را به خوبی انجام دهید.
تغییر رنگ و ظاهر دندان
اگر از رنگ دندان های خود همیشه خبر دارید و آن ها را چک می کنید، می توانید این علامت را تشخیص دهید. تصور کنید که یک روز مقابل آینه به طور ناگهانی متوجه تغییرات رنگ یک دندان شدید. شما باید این را یک نشانه نیاز به عصب کشی در نظر بگیرید. البته این به آن مفهوم نیست که عصب کشی حتمی می باشد. در هر صورت احتمال این که دندان شما دچار ایراداتی شده باشد زیاد است. بنابراین برای اطمینان از سلامت دندان خود باید سریعا به دندانپزشکی مراجعه کنید.
همچنین بخوانید: قرص آرامبخش و ضد استرس قبل از دندانپزشکی
فراموش نکنید که مراجعه دیر هنگام می تواند هم باعث درد بیشتر دندان و هم آسیب های بیشتر شود. پس بهترین کار این است که تغییرات ظاهری دندان را جدی بگیرید. زیرا می تواند نشانه ای از التهابات داخلی دندان باشد که به صورت تغییر رنگ دندان نمود پیدا کند. البته این نکته را فراموش نکنید که تغییر رنگ در اثر مصرف برخی از نوشیدنی ها و یا خوراکی های رنگی نیز می تواند به وجود بیاید. پس قبل از نگران شدن در این مورد حتما به چیزهایی که قبل مصرف کردید توجه کنید.
متورم شدن لثه متصل به دندان
شاید این نشانه کمترین قطعیت را در بین دیگر نشانه های عصب کشی داشته باشد. زیرا متورم شدن لثه ها تنها به دلیل آسیب های مربوط به عصب دندان نیست. بلکه احتمال ابتلا به دیگر بیماری ها نیز وجود دارد. اما در هر صورت باید به آن توجه داشت. زیرا می تواند تکمیل کننده پازل ما باشد. برای همین بهترین راه تشخیص این مورد، مراجعه به دندانپزشکی می باشد. به هر حال اگر لثه های شما به ویژه اگر به طور ناگهانی متورم شد حتما آن را با دندانپزشک در میان بگذارید.
متورم شدن لثه ها، نه فقط به منظور درمان ریشه دندان، بلکه به طور کلی می تواند آسیب به بافت دهان و دیگر مشکلات شود. برای همین تحت هر شرایطی زمانی که لثه های شما ملتهب شد آن را با دندانپزشک در میان بگذارید. ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود که بدتر از عوارض عصب کشی نکردن باشد.
عوارض تاخیر در عصب کشی
خب تا اینجا یاد گرفتیم که اگر دندان ما دچار یک سری از تغییرات و یا مشکلات شود باید چه واکنشی نشان دهیم. علائم را به خوبی یاد گرفتیم و راه مناسب با آن را نیز آموختیم. اما اگر به هر دلیلی بعد از دیدن این نشانه ها به دندانپزشکی مراجعه نکردیم چه اتفاقی خواهد افتاد. چه عواقبی در انتظار دندان و یا سلامتی کل بدن ما خواهد بود. قبل از ذکر کردن این موارد به یاد داشته باشید که بهترین راه درمان پیشگیری می باشد. پس هر چقدر که در این زمینه کوتاهی کنید، این شما هستید که دچار ضرر خواهید شد.
مشکلاتی که در اثر کوتاهی کردن بیمار به وجود خواهد آمد هم بر دندان و هم بر سلامتی کل بدن تاثیر می گذارد. عوارض عصب کشی نکردن به موقع بسیار خطرناک است و شامل موارد زیر می باشد.
- بیشتر شدن درد دندان و یا حتی دندان های اطراف
- احتمال عفونت کردن دندان و صدمه به دیگر دندان ها
- اختلال در غذا خوردن و یا نوشیدن غذا
- امکان رسیدن عفونت دندان به کل بدن و آسیب های قلبی
این موارد تنها بخشی از این عوارض بودند که می توانند گریبان گیر شما شوند. پس تمامی علائم هشدار دهنده را جدی بگیرید.
چند روز پس از دندان درد، عصب کشی کنیم؟
حتما این نکته را به یاد داشته باشید که هر دندان دردی نشانه نیاز داشتن به عصب کشی نمی باشد. اما از طرفی نیز نمی توان این علائم را نادیده گرفت. برای همین بهترین راه ممکن، توجه کامل به این علائم می باشد. اگر دندان درد بیش تر از یک یا دو روز طول کشید، احتمال این که نیاز به عصب کشی باشد، زیاد است. بنابراین سعی کنید که درد دندان های خود را سریعا به عصب کشی ربط ندهید. در بسیاری از مواقع دلایلی وجود دارند که سبب دندان درد می شود.
دندانی که به عصب کشی نیاز دارد معمولا دارای دردهایی ضربانی می باشد. به نحوی که در کسری از ثانیه به اصطلاح تیر می کشد. این تیر کشیدن به صورت کوتاه مدت بوده و پس از آن ممکن است که با شدت کمتری ادامه داشته باشد. پس ما متوجه شدیم که چه وقتی عصب کشی کنیم؟ بله به طور کلی زمانی که درد دندان ما در زمان های خاصی بروز کند.
یعنی در حین غذا خوردن، نوشیدن مایعات سرد و داغ و هر گونه عامل خارجی دیگر. در این زمان دیگر نمی توان درد را ناشی از یک اتفاق دانست بلکه ما مطمئن خواهیم شد که عصب های دندان در معرض اثرات خارحی است.
نشانه های عصب کشی فوری
شاید اگر در مورد بهترین زمان ممکن صحبت کنیم، کمی سخت باشد. زمانی که هم شما از درد کشیدن اذیت نشوید و هم از عصب کشی مطمئن شوید. در نتیجه بهترین زمان برای عصب کشی دندان توجه به علائم آن است. یعنی با دیدن اولین نشانه ها باید آن را جدی بگیرید و به دندانپزشک اطلاع دهید.
زیرا در صورت عفونت دندان قادر به عصب کشی نیستید. در نتیجه دندانپزشک به احتمال خیلی زیاد داروهای ضد عفونت دندان را برای شما تجویز خواهد کرد. مصرف این دارو ها باید تا زمانی که عفونت به طور کامل خشک نشده، ادامه پیدا کند. بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق در بهترین وقت ممکن برای عصب کشی دندان خود به دندانپزشک اطلاع دهید.
توجه داشته باشید که زود اقدام کردن برای عصب کشی دندان با پیگیری کردن نشانه های آن کاملا متفاوت می باشد. یعنی اگر شما برای معاینه دندان خود اقدام کنید لزوما دندان شما عصب کشی نمی شود. بلکه ممکن است که ریشه دندان شما آسیب جزیی دیده باشد.
مزایای عصب کشی به موقع
با وجود تمام تفاسیر و موارد ذکر شده ما فرض را بر این قرار خواهیم داد که در بهترین زمان ممکن عصب کشی کنیم. با این شرایط چه مزایایی خواهیم داشت. در مورد فواید عصب کشی به موقع دندان ها باید بگوییم که این کار بر کل بدن تاثیر خواهد گذاشت. در واقع زمانی که شما در زمان مناسبی ریشه دندان خود را ترمیم می کنید، از بروز بسیاری از عوارض جلوگیری خواهید کرد. به زبان ساده تر جلوی اتفاقات بدی را خواهید گرفت که می تواند حتی بر روی قلب تان هم موثر باشد.
درمان نکردن مشکلات ریشه دندان می تواند منجر به عفونت دندان شود. حال با این عفونت، دندان از طریق عروق خونی به دیگر نقاط بدن نیز متصل است. در این میان قلب به عنوان مرکز این عروق، بیشترین صدمات ممکن را خواهد دید. حتی در صورت عصب کشی نکردن دندان احتمال ایست قلبی نیز وجود دارد. بنابراین به هیچ وجه مشکلات مربوط به دندان را منحصر به خود دندان ها ندانید.
نتیجه گیری
احتمالا دیگر به خوبی با مزایا و فواید مراجعه به موقع به دندانپزشکی عسل کرمانشاه یا دیگر مراکز آشنا شدید. ما تمامی اطلاعات لازم در مورد عصب کشی را به شما گفتیم. همچنین در مورد این که چه زمانی باید عصب کشی کنیم نیز صحبت کردیم. این موضوع دیگر به شما بستگی دارد که تا چه حد نکاتی که برای شما ذکر کردیم را رعایت کنید. علائم این بیماری به شکلی است که کاملا توسط شما قابل تشخیص می باشد. پس با دیدن آن ها سعی کنید سریعا اقدام کنید.
مهم نیست که چقدر دندان شما دچار مشکل می شود. اگر در زمان مناسب برای رفع مشکلات ریشه دندان اقدام کنید، می توانید آن را درمان کنید. حتی در صورت وجود هر گونه عفونت و مشکلات جدی در دندان، قابل رفع می باشند.
ممنونم از توضیحات خوبتون. فقط اگه عصب کشی نکنیم و دردش خوب بشه بازهم مشکل ساز میشه؟
درود، در هر صورت شما نیاز به عصب کشی دندان خواهید داشت.